Tweede graad

In Japan noemt men de tweede graad, ” Oku Den”. Wat letterlijk betekent, ‘je binnenste tempel’. Vrij vertaald duidt het op de weg van het hart, het komen tot je ware zelf of Ziel/Atma.

Het onderwijs in de tweede graad, of Oku Den, is mogelijk voor studenten die het onderwijs in de eerste graad hebben gevolgd, daarmee tenminste twee tot drie maanden ervaring hebben opgedaan en innerlijk voelen dat het tijd is de volgende stap te maken.

De tweede graad geeft onbeperkte behandelmogelijkheden op emotioneel-, mentaal- en spiritueel gebied. Ook de fysieke toepassing van reiki wordt versterkt en verdiept.
Een individuele cursus duurt 3 dagdelen voor een groep is dat 4 dagdelen.

In de cursus komen onder meer aan de orde:
1. De inwijding in de tweede graad.
2. Het oefenen met de drie mantra’s en reiki symbolen behorend bij de tweede graad. Doel, naam, betekenis en wijze van omgaan met de mantra’s en symbolen worden verklaard. (De symbolen zijn hulpmiddelen om de energie op diverse manieren toe te passen)
3. De mogelijkheden tweede graad in de ‘fysieke’ behandeling.
4. De mentale behandeling. (Hiermee vergroot je het zelfinzicht van  de ontvanger)
5. De afstandsbehandeling. (Via deze methode leer je reiki sturen door de grenzen van ruimte en tijd)
6. Het praktisch oefenen met het behandelen van onverwerkte zaken uit je verleden als emotionele blokkades, trauma’s, moeilijk verwerkbare herinneringen. Maar ook angsten, fobie├źn en eigenschappen transformeren. Kwaliteiten ontwikkelen en reiki benutten om ruimtes, huizen en voorwerpen energetisch te reinigen. Reiki op afstand sturen naar anderen enz.
7. Het onderwijs in de kosha’s (lagen rond de Ziel).
8. Seishin Toitsu (een reinigingsoefening)
9. Byosen Reikan Ho (helen met Reiki in de aura)

Met de inwijding in de tweede graad vergroot je vermogen om reiki door te geven zich aanzienlijk. Je kunt denken aan ongeveer 3 tot 4 keer meer. Dit heeft een sterk verdiepend effect.

Ook de tweede graad cursus wordt individueel of in kleine groepjes gegeven.