Reiki

WAT IS REIKI
Reiki betekent letterlijk zielskracht (Rei = Ziel of Geest en Ki = universele levensenergie).
Dit is de helende kracht die in alle leven aanwezig is.
In een reikicursus leer je deze energie aan jezelf en aan anderen op een geconcentreerde manier doorgeven. Dat is helend op ieder niveau van zijn.

Reiki = Eén en stroomt via je ziel door je geest en lichaam. Omdat je ziel (de innerlijke wijze, bron van kracht en liefde, godsvonk etc.) dit proces aanstuurt doet reiki altijd datgene wat goed voor je is. Zoals de afbeelding toont overstijgt reiki de dualiteit en daarmee alle elementen (aarde, water, vuur, lucht en ether) en tegelijk heeft ze alles in zich. Aan deze kenmerken herken je reiki. Tegenwoordig wordt de naam reiki, al dan niet abusievelijk, ook gegeven aan een scala van energieën die geen reiki zijn. Veelal een vorm van ki. De effecten daarvan zijn anders.

AURANANDA
Mijn werkwijze is gebaseerd op de traditionele Japanse vorm van het Usui systeem van natuurlijk genezen.

Essentieel in de beoefening en groei met behulp van reiki is overgave. Het jezelf kunnen en leren overgeven aan de energie komt dan ook terug in mijn onderwijs. Hoe meer je jezelf overgeeft aan de energie, hoe beter deze zijn werk kan doen en hoe dichter je bij de essentie van jezelf (Zijn) komt.

Voor mij is het essentieel om reiki puur en zuiver over te dragen.
Reiki = puur Licht. Om daar optimaal van te genieten moet je het simpelweg laten stralen. Groei als mens ontstaat als je de (innerlijke) belemmeringen die het licht tegenhouden opheft. Reiki is daar optimaal geschikt voor. Niet voor niets zijn in puur en zuiver licht alle kleuren van de regenboog aanwezig. Zo is het ook met reiki. Zuivere reiki is effectief op alle niveaus waar heelwording nodig is.

Tijdens een cursus bij Aurananda leer je op een krachtige en effectieve manier met reiki werken op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau.
Hierdoor kom je als beoefenaar al snel tot jezelf en leer je hoe reiki je altijd van dienst is bij datgene wat belangrijk is in je leven. Of het nu gaat om verbetering van je  gezondheid of welbevinden, het ontdekken wie je echt bent, kwaliteiten als innerlijk rust, kracht en liefde ontwikkelen of het ontdekken van en één worden met de essentie van het leven. Het is allemaal onderdeel van de beoefening van reiki en van mijn onderwijs.

DE REIKI BEHANDELING
Reiki wordt doorgegeven d.m.v. handoplegging. De behandelaar plaatst zijn handen op, of net boven, een aantal plaatsen op het geklede lichaam van de behandelde. Deze wordt hierdoor in staat gesteld de energie op te nemen die men nodig heeft. De ontvanger trekt de energie aan en neemt deze in eigen tempo via de behandelaar in zich op. Daar de behandelaar alleen maar reiki doorgeeft en niet zijn eigen energie weggeeft, heeft de reiki behandeling voor zowel de behandelaar als de behandelde een helend effect.

EIGENSCHAPPEN VAN REIKI

  • Reiki ontspant lichaam en geest
  • Reiki activeert het zelfgenezendvermogen
  • Reiki ontgift het lichaam en lost energetische blokkades op
  • Reiki brengt balans in emoties
  • Reiki verruimt je bewustzijn en stimuleert een helende en ‘positieve’ kijk op jezelf en het leven
  • Reiki maakt helende eigenschappen in je los en helpt je bij het ontwikkelen van kwaliteiten
  • Reiki stimuleert spirituele groei en versterkt je intuïtie
  • Reiki  doet  altijd datgene wat goed voor je is en in het tempo dat bij je past