Reiki

WAT IS REIKI
‘Reiki’ is een krachtige helende energie die je via je handen kunt (leren) doorgeven aan jezelf of aan anderen.

Het woord ‘Reiki’ wordt ook als synoniem gebruikt voor het Usui systeem van natuurlijk genezen. Door een cursus te volgen in deze heelwijze kun je jezelf en anderen op een eenvoudige manier met Reiki leren behandelen. Wat je tenminste leert in een cursus staat in de pagina “eerste- en tweede graad”.
In de praktijk is iedere cursus echter een beetje anders, omdat wij het programma aanvullen met datgene wat jij nodig hebt.

Onderstaand tref je enige algemene uitleg.

AURANANDA
Onze werkwijze is gebaseerd op de traditionele Japanse vorm van het Usui systeem van natuurlijk genezen. We werken sinds het begin van de ’90-er jaren iedere dag met Reiki en dat is altijd genieten.

Essentieel in de beoefening en groei met behulp van Reiki is overgave. Het jezelf kunnen en leren overgeven aan de energie komt dan ook terug in ons onderwijs.
Hoe meer je jezelf overgeeft aan de energie, hoe beter deze zijn werk kan doen en hoe dichter je bij de essentie van jezelf (Zijn) komt.

Wij vinden het belangrijk om Reiki puur en zuiver over te dragen.
Reiki = puur Licht. Om daar optimaal van te genieten moet je het simpelweg laten stralen. Groei als mens ontstaat als je de (innerlijke) belemmeringen die het licht tegenhouden opheft. Reiki is daar optimaal geschikt voor. Niet voor niets zijn in puur en zuiver licht alle kleuren van de regenboog aanwezig. Zo is het ook met Reiki. Zuivere Reiki is effectief op alle niveaus waar heelwording nodig is.

Tijdens een cursus bij ons leer je op een krachtige en effectieve manier met Reiki werken op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau.
Hierdoor kom je als beoefenaar snel tot jezelf en leer je hoe Reiki je altijd van dienst is bij datgene wat belangrijk is in je leven. Of het nu gaat om verbetering van je  gezondheid of welbevinden, het ontdekken wie je echt bent, kwaliteiten als innerlijk rust, kracht en liefde ontwikkelen of het ontdekken van en één worden met de essentie van leven. Het is allemaal onderdeel van de beoefening van Reiki en van ons onderwijs.

HET USUI SYSTEEM
Mikao Usui sensei ( 1865-1926), is de herontdekker van Reiki en grondlegger van het Usui systeem van natuurlijk genezen of in het Japans; Usui Shiki Ryoho. Dit systeem ontwikkelde hij tussen 1900 en 1922.

DE REIKI BEHANDELING
Reiki wordt doorgegeven d.m.v. handoplegging. De behandelaar plaatst zijn handen op, of net boven, een aantal plaatsen op het geklede lichaam van de behandelde. Deze wordt hierdoor in staat gesteld de energie op te nemen die men nodig heeft. De ontvanger trekt de energie aan en neemt deze in eigen tempo via de behandelaar in zich op. Daar de behandelaar alleen maar Reiki doorgeeft en niet zijn eigen energie weggeeft, heeft de Reiki behandeling voor zowel de behandelaar als de behandelde een helend effect.

EIGENSCHAPPEN VAN REIKI

  • Reiki ontspant lichaam en geest
  • Reiki activeert het zelfgenezendvermogen
  • Reiki ontgift het lichaam en lost energetische blokkades op
  • Reiki brengt balans in emoties
  • Reiki verruimt je bewustzijn en stimuleert een helende en ‘positieve’ kijk op jezelf en het leven
  • Reiki maakt helende eigenschappen in je los en helpt je bij het ontwikkelen van kwaliteiten
  • Reiki stimuleert spirituele groei en versterkt je intuïtie
  • Reiki  doet  altijd datgene wat goed voor je is en in het tempo dat bij je past