Coachproces

Een coachproces is een proces van ontwikkeling, groei, verandering, heelwording en verbetering van je situatie of je manier van zijn. Het coachproces begint met het stellen van een coachvraag. Waar heb je hulp bij nodig?  Wat wil je veranderen? Waar wil je in groeien? Wat wil je helen? Wat heb je nodig? Als de vraag duidelijk is worden heldere doelen geformuleerd. Het coachproces is altijd doelgericht. Tenslotte kiezen we coachmethode(s) en de setting die perfect bij je passen. Dat kan ook online als je dat wenst. Als de methode en setting duidelijk zijn gaan we op weg. Jouw weg!

Als het bij je past gaan we niet alleen op emotioneel- en cognitief niveau aan de slag, maar in de eerste plaats op zijnsniveau. Daarbij maak ik gebruik van het zogenaamde Kosha model. Dit model, wat stamt uit de Veda’s, laat de verschillende ‘lagen’ van een mens zien. Het ware zelf, de ziel, wordt omhuld door gelukzaligheid, intellect, gedachten, emoties, levensenergie en het lichaam. Als de zielsenergie vrijelijk door al deze ‘lagen’ heen kan stromen zullen ze goed functioneren. Je voelt je dan gezond en in balans. Als er blokkades bestaan in een of meer van deze ‘lagen’, wordt de innerlijke kracht van de ziel daardoor tegenhouden. Dat kun je dan bijvoorbeeld merken door emotionele of mentale problematiek of door problemen met je gezondheid.


In een dergelijk coachproces maak je al snel contact met je innerlijke kracht, met je innerlijk licht. Als dit contact is gemaakt pakken we de problemen in de andere lagen van je persoonlijkheid of in je leven aan. Als je licht brengt in je lichaam, heelt het. Als je licht brengt in je emoties worden ze gehoord, kun je ze uiten en ontstaat er innerlijke rust en vrede. Als je licht brengt in je gedachten, verhelderen deze en veranderen belemmerende gedachten en overtuigingen in ondersteunende en stimulerende gedachten en overtuigingen, enz. Deze werkwijze heeft als voordeel dat ze begint met het vinden van je kracht. Dat versterkt je zelfvertrouwen, wat weer noodzakelijk is om een vlotte groei te realiseren.

In mijn ervaring groeien de meeste mensen in 3 tot 7 sessies naar de realisatie van hun doel of doelen toe. Naar wens kun je losse afspraken maken of direct kiezen voor een coachtraject van meerdere sessies.

Als je wilt weten of ik iets voor je kan betekenen dan ben je van harte welkom contact op te nemen.